Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Μαγειρεύοντας στα Σέρβια Κοζάνης

Πρώτη φορά βρέθηκα στα Σέρβια Κοζάνης πριν δυο μήνες, πάντα με το παρεάκι μου, το τηλεοπτικό συνεργείο για την εκπομπή μου: «Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑ». Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα του εμπορικού Συλλόγου Σερβίων ΕΡΜΗΣ του Κίμων Μπελιάτη.Τα Σέρβια ήταν για όλους μας ανακάλυψη.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τις 4 γενεές Γκατσάρη τις 4 απίθανες και φιλόξενες γυναίκες που μας φιλοξένησαν στον όμορφο ξενώνα ΑΘΗΝΑ. Τη χρυσοχέρα γιαγιά Αθηνά, την ακούραστη και γλυκύτατη μαμά Άννα, τη χαρισματική και όμορφη κόρη Νανά και τη χαριτωμένη εγγονή Γεωργιάννα. Μαγειρέψαμε και με τις 4, γελάσαμε και περάσαμε ζάχαρη μαζί τους. Τα φιλιά μας.

>>Τα Σέρβια είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις του νομού Κοζάνης. Βρίσκονται μεταξύ των βορειοδυτικών απολήξεων των Πιερίων Όρεων και του ποταμού Αλιάκμονα. 26 χλμ νοτιοανατολικά της Κοζάνης και 150 χλμ. από Θεσσαλονίκη. Η ονομασία των Σερβίων προήλθε από το λατινικό ρήμα servo που σημαίνει φυλάττω και ουσιαστικά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού για αιώνες λόγω της θέσης τους, ήταν ένα απόρθητο φρούριο που έλεγχε τις μοναδικές διόδους μεταξύ Μακεδονίας και Θεσσαλίας στην περιοχή.
H θέα από το χωριό Νεράιδα είναι μοναδική. Ένα φυσικό μπαλκόνι, όμορφο και ιδιαίτερο εντυπωσιακό.
Mε τις καινούργιες φίλες μου Άννα, Νανά και Γεωργιάννα.
Στη Νεράιδα Σερβίων, ένα πανέμορφο χωριό με θέα την υψηλή γέφυρα Σερβίων του φράγματος Πολυφύτου που έχει μήκος 1372 μέτρα. H γέφυρα ξεκινάει από το χωριό Νεράιδα, περνάει από τη τεχνητή λίμνη του ποταμού Αλιάκμονα και καταλήγει 5 χλμ. βορειοδυτικά από τα Σέρβια Κοζάνης.
Στον οικισμό Νεράιδα μαγειρέψαμε με την Νανά, γίδα στο τσουκάλι.


Η γίδα έτοιμη στο τσουκάλι για να μπει στο φούρνο και ο ερυθρός δίπλα του Νίκου Γκατσάρη εξαιρετικός.
Η Νανά μας έκανε και ωραία τηγανητά γαλακτομπουρεκάκια.


μμμ!!! Νόστιμα!
ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ
Η παλιά ακρόπολη της πόλης των Σερβίων.

Η θέα από το ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΣΤΡΟ στα Σέρβια είναι εκπληκτική.
Με την Άννα Γκατζάρα μαγειρέψαμε κριντί, φαγάκι τοπικό και Πασχαλινό (έντερο γεμιστό με εντόσθια, ρύζι και μυρωδικά, βρασμένο και αυγοκομμένο).





Με την Άννα και το αδερφό της Νίκο Γκατζάρα, άριστο οινοπαραγωγό της περιοχής.
Mε τον Κίμων Μπελιάτη, πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Σερβίων ΕΡΜΗΣ και τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  κύριο Κοσμαδόπουλο.
Στην αυλή του Ξενώνα ΑΘΗΝΑ με τη γιαγιά της οικογένειας κυρία Αθηνά.
Μας ξετρέλανε με τις πίτες.

Για τις ανάγκες της εκπομπής μου μας έκανε μια κρεατόπιτα και συγκεκριμένα αγριογουρουνόπιτα εξαιρετική.
Τα φύλλα της ζύμης λεπτά και περίσιας τεχνικής, όσο για τη γέμιση τέλεια.
Φτιάχνοντας την πίτα.



Έτοιμη για το φούρνο.
Σας ευχαριστούμε πολύ, πάντα με υγεία να ανταμώνουμε και να… ξεφαντώνουμε.
*dinanikolaou.gr/blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14