Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΠΡΙΝΓΚ ΡΟΛΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΥΛΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΤΣΕΣ







1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΒΥΡΙΤΟΥ
2 ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
3 ΠΙΠΕΡΙΕΣ(1 ΚΟΚΚΙΝΗ,1 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ 1 ΠΡΑΣΙΝΗ_)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
1 ΑΒΓΟ
100 ΓΡ ΤΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΓΚΟΥΝΤΑ
200 ΓΡ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΚΟΜΜΕΝΑ
100 ΓΡ ΤΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΕΝΤΑΜ
100 ΓΡ ΤΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Η ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ
ΑΒΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΑΛΙΣΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ



ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΜΑΧΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ(ΖΟΥΛΙΕΝ)
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΖΟΥΛΙΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ,ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΑΛΙ.

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ .ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Η ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ.ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΑΒΓΟ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ.





ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ






ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΤΥ



1 ΠΑΚΕΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ
20 ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΤΣΕΡΙ
10 ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ
40 ΒΕΛΟΝΑΚΙΑ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΟ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
200 ΓΡ ΤΥΠΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ
ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ



ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΕΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΣΤ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΠ ΑΤ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ Η ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΥΡΙ.ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΕΤΟΥΛΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ.ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ 2 ΟΒΑΛ ΜΙΣΑ.ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ.ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΕΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΣΤ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΕΦΑΛΙ.ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΟΥΛΙΤΣΕΣ ΣΤΑ ΦΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΓΙΑ ΚΕΡΑΙΑΕΣ.Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ,ΤΟ ΤΡΩΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΦΕ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΤΥ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΤΡΟΥΦΑΚΙΑ






2 ΠΑΚΕΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΥΠΟΥ ΠΤΙ ΜΠΕΡ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑ OREO
2 Κ.Σ. ΚΑΚΑΟ
1 Κ.Σ. ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
200 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
200 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΛΙΩΜΕΝΗ

ΚΑΚΑΟ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΡΟΥΦΑ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ



ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΣΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΛΑ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ,ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΑΟ. Η ΤΗ ΤΡΟΥΦΑ.ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΥΝΧΡΟΝΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΥΜΗ ΤΡΟΥΦΑ Η ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΠΟΤΛΕΣΜΑ.


















Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ



ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

 Υλικά

 800 γρ. κασέρι, τριμμένο

1 πακέτο κρέμα τυρί τύπου φιλαδέλφια

1 πακέτο φύλλο κρούστας

500 γρ γάλα φρέσκο πλήρες

 4 αβγά

 ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

 φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

 Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και στρώνουμε μέσα 5 φύλλα, λαδ.ωνοντάς το καθένα καλά με πινέλο. Απλώνουμε επάνω το μισό τριμμένο τυρί και τη μιση φιλαδέλφια και φρεσκοτριμένο πιπέρι. Στρώνουμε από πάνω τρία φύλλα κρούστας, ή λαδώνοντας το καθένα και απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί και την υπόλοιπη φιλαδέλφια, με ανάλογο πιπέρι. Καλύπτουμε με άλλα τρία βουτυρωμένα φύλλα. Τρυπάμε πυκνά την επιφάνεια μ' ένα πιρούνι, προσέχοντας να φτάσει βαθιά. Χτυπάμε σ' ένα μπολ τ' αβγά με το γάλα, να αναμειχθούν καλά και ρίχνουμε το μείγμα επάνω στην πίτα. Την αφήνουμε να σταθεί 30'-45΄και μετά την ψήνουμε για 40 σε προθερμασμένο φούρνο στους 180.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012


Βασική σάλτσα ντομάτας

 

 

Υλικά

 

500γρ. ντομάτες ώριμες

 

2 μικρά κρεμμύδια

 

2 σκελίδες σκόρδο

 

50ml. Ελαιόλαδο

 

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Ψιλοκόβετε τις  ντομάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Βάζετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και προσθέστε ελαιόλαδο.Ρίχνετε αλάτι,πιπέρι. Βάζετε στη φωτιά να πάρει  μια βράση.Διατηρούμε σε γυάλινα βάζα.

Αυγoφέτες 

 

2 μικρές φρατζόλες μαύρο ή άσπρο ψωμί κομμένο σε φέτες

4 αυγά χτυπημένα

1 κούπα γάλα
λίγο αλάτι

 

λαδι για το τηγάνισμα
 
Εκτέλεση : Μουσκεύετε καλά τις φέτες μέσα στο γάλα,τις αλατίζετε  και τις περνάτε στο χτυπημένο αυγό. Τις τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές
 

Oμελέτα χορτοφάγων  με τυρί

 

 

Συστατικά

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2του φλιτζανιού ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά

1 κ.σ βούτυρο

1 μικρό κολοκύθι ψιλοκομμένο

½  του φλιτζανιού ντομάτα σε κυβάκια

½ κ.γ.Ρήγανη

1/2 κ.γ.Πιπέρι

4 ασπράδια αυγού

¼ του φλιτζανιού νερό

1 πρέζα αλάτι

½ φλιτζάνι τσένταρ με χαμηλά λιπαρά

1 κ.σ. φιλαδέλφια τριμμένη

 

 

Τρόπος μαγειρέματος

Σόταρε το κρεμμύδι και την πιπεριά στο βούτυρο να μαλακώσουνΠρόσθεσε το κολοκύθι, την ντομάτα, τη ρίγανη και το πιπέρι. Άφησε για 5-8 λεπτά να φύγουν τα υγρά τουΣε ένα μπολ ανακάτεψε τα ασπράδια, το νερό και το αλάτι και χτύπησέ τα καλά.Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι βάλε τα ασπράδια σου να ψηθούν καλά. Πρόσθεσε το μείγμα λαχανικών στην μία πλευρά της ομελέτας και στο άλλο μισό το τριμμένο τσένταρ και ρίχνουμε από πάνω τη φιλαδέλφια. Διπλώνουμε στα δύο και σερβίρουμε.

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14