Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012


Oμελέτα χορτοφάγων  με τυρί

 

 

Συστατικά

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2του φλιτζανιού ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά

1 κ.σ βούτυρο

1 μικρό κολοκύθι ψιλοκομμένο

½  του φλιτζανιού ντομάτα σε κυβάκια

½ κ.γ.Ρήγανη

1/2 κ.γ.Πιπέρι

4 ασπράδια αυγού

¼ του φλιτζανιού νερό

1 πρέζα αλάτι

½ φλιτζάνι τσένταρ με χαμηλά λιπαρά

1 κ.σ. φιλαδέλφια τριμμένη

 

 

Τρόπος μαγειρέματος

Σόταρε το κρεμμύδι και την πιπεριά στο βούτυρο να μαλακώσουνΠρόσθεσε το κολοκύθι, την ντομάτα, τη ρίγανη και το πιπέρι. Άφησε για 5-8 λεπτά να φύγουν τα υγρά τουΣε ένα μπολ ανακάτεψε τα ασπράδια, το νερό και το αλάτι και χτύπησέ τα καλά.Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι βάλε τα ασπράδια σου να ψηθούν καλά. Πρόσθεσε το μείγμα λαχανικών στην μία πλευρά της ομελέτας και στο άλλο μισό το τριμμένο τσένταρ και ρίχνουμε από πάνω τη φιλαδέλφια. Διπλώνουμε στα δύο και σερβίρουμε.

 

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΛΑΓΓΙΤΕΣ

1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΞΕΡΗ  ΜΑΓΙΑ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ ΧΛΙΑΡΟ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΝΕΡΟ ΧΛΙΑΡΟ
2 ΑΒΓΑ
1 Κ.Γ ΑΛΑΤΙ
2 Κ.Γ ΖΑΧΑΡΗ
1/2 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΑ
1 ΚΟΥΠΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

ΒΑΖΩ ΤΗ ΜΑΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΑΒΓΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ.ΚΑΝΩ ΕΝΑΝ ΕΛΑΦΡΥ ΧΥΛΟ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΩ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΠΑΙΡΝΩ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΖΥΜΗΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΟΥ,ΑΦΗΝΩ 1-2 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΥΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ.ΒΓΑΖΩ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ  ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ.

 
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ(ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ)


4 ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΥΒΟΥΣ(ΜΠΟΥΚΙΕΣ)
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΥΔΙ ΧΙΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ
4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ
4 ΚΑΡΟΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ
1 Κ.Γ. ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
1 Κ.Γ. ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΠΡΙΚΑ
1 Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΑ
4 ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ
200 ΓΡ ΕΛΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ
100 ΓΡ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
300 ΓΡ ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ




1 ΠΟΤΥΡΙ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
1 ΠΟΤΥΡΙ ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
100 ΓΡ ΚΑΣΙΟΥΣ
100 ΓΡ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
100 ΓΡ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
100 ΓΡ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
1 Κ.Σ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 Κ.Σ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΣΙΓΑΝΗ ΦΩΤΙΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ.ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΗ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ,ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.


ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ.
ΜΑΦΙΝ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

460 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
4 ΑΒΓΑ
1/2 Κ.Γ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ
1/2 Κ.Γ. ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΠΡΙΚΑ
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΜΥΖΗΘΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΕΡΟΣ
1 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
1 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΘΥΜΑΡΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1/4 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ.ΠΠΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΨΟΥΛΑΚΙΑ ΣΕ ΘΗΚΕΣ ΜΑΦΙΝΣ.ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 2/3 ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΨΟΥΛΑΚΙ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 22-25 ΛΕΠΤΑ.
 

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΚΑΡΥΔΑΣ

1 ΚΟΥΤΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ
175 ΓΡ ΤΡΙΜΕΝΝΗ ΚΑΡΥΔΑ
25 ΓΡ ΚΑΡΥΔΑ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΑΡΥΔΑ.
ΒΓΑΙΝΟΥΝ 15 ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ.

Αρακάς σουπίτσα για παιδιά

 

 

 200 γρ. αρακάς

 2 καρότα

2 πατατούλες

1 φλ. του καφέ ρύζι (για γεμιστά)

 λίγο λάδι

 λίγο αλάτι

 

 Οδηγίες

 

  Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό μέχρι τη μέση και το αφήνουμε να βράσει.

 Ρίχνουμε, τον αρακά,τις πατάτες και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες.

 Προσθέτουμε λίγο λάδι και αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν καλά, για περίπου 40 λεπτά. Κατα διαστήματα να ρίχνετε νερό, γιατί σίγουρα θα εξατμίζεται.

 Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε ακόμα 10 λεπτά. Μόλις το ρύζι βράσει, το φαγητό μας είναι έτοιμο

Pasta Primavera

 Συστατικά

4 καρότα καθαρισμένα και κομμένσε σε λεπτές λωρίδες

3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες

1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Αλάτι, Πιπέρι
1 κ.γ. βασιλικο ξερο
1 κ.γ. δυοσμο ξερο

500 γρ. μακαρίνια φαρφάλε

15 ντοματάκια cherry κομμένα στη μέση

1/2 φλιτζάνη τριμμένη παρμεζάνα

 Στρώσε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και άπλωσε τα λαχανικά σου. Αλατοπιπέρωσε, πρόσθεσε τα μπαχαρικά και ράντισε με ελαιόλαδο.Βάλε το ταψάκι στο γκριλ του φούρνου να μαλακώσουν τα καρότα και γενικά να πάρουν χρώμα τα λαχανικά για περίπου 20 λεπτά,βράσε τα μακαρόνια σου σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Φρόντισε να τα βγάλεις από τη φωτιά όσο κρατάνε ακόμη και είναι αλντέντε.Στράγγιξε και κράτησε μαζί με τα μακαρόνια και 1 φλιτζάνι από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.Ανακάτεψε τα μακαρόνια με τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα ντοματάκια και αρκετό από το νερό των μακαρονιών .Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε με παρμεζάνα.

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14