Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

MUFFINS ME ΦΡΑΟΥΛΕΣ

500 ΓΡ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
300 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
1 ΜΠΕΙΚΙΝ
200 ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
200 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΑΒΓΟ
3 Κ.Σ. ΗΛΙΕΛΑΙΟ
5 Κ.Σ. ΣΙΡΟΠΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
200 ΓΡ ΔΑΚΡΥΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΒΑΖΩ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΑΚΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΕΜΙΖΩ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ.ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΤΑ ΚΑΨΟΥΛΑΚΙΑ ΣΕ ΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΜΑΦΙΝΣ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ.


ΚΑΛΑΜΑΡΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

500 ΓΡ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ
500 ΓΡ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
500 ΓΡ ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
1 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
5 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΦΙΝΟΚΙΟ
1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΥΔΙ
2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ
16 ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΤΣΕΡΙ

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΓΙΑ 6 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ.
ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ,ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΝΑ ΣΩΤΑΡΙΣΤΟΥΝ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ,ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ,ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ  ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ.ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΩ,ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΩ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ.ΑΝΟΙΓΩ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΜΕΣΑ ΤΑ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΠΟΤΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΒΡΑΣΕΙ.ΞΑΝΑΚΛΕΙΝΩ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ 5 ΛΕΠΤΑ.ΣΕΡΒΙΡΩ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ.

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

ΕΥΚΟΛΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΑΚΙΑ

200 ΓΡ ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
100 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
600 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΑΒΓΟ
30 ΓΡ ΜΑΓΙΑ ΦΡΕΣΚΙΑ Η 1 ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ(7 ΓΡ ΞΕΡΗ)
5 Κ.Σ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ
ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ(ΠΡΟΣΟΣΧΗ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΑ   ΚΑΙ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ ΜΑΣ).ΑΦΟΥ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ.ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ.ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΩ ΒΛΕΠΩ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ Η ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΩ ΟΛΟ.
ΣΚΕΠΑΖΩ ΤΗ ΜΠΑΣΙΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΩΡΙΖΩ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΘΕΛΩ ,ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΩ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΩ ΜΕ ΜΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΙΑΣ ΜΟΥ. ΑΝ ΚΑΝΩ ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ.ΑΝ ΚΑΝΩ ΠΙΤΑ ΣΕ ΤΑΨΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΨΗΝΩ ΓΙΑ 35-40 ΛΕΠΤΑ.
ΚΙΛΤΙΡΙΤΣΙΑ

1 ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙ
200 ΓΡ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΨΙΛΟ
2 ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ ΜΕΓΑΛΑ Ή 4 ΜΙΚΡΑ
50 ΓΡ ΜΑΙΝΤΑΝΟ Ή 1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ
ΑΛΑΤΙ
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
2 ΑΒΓΑ
5 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


ΣΑΛΤΣΑ
250 ΓΡ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
2 ΚΡΕΜΥΔΙΑ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
ΑΛΑΤΙ
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
 100 ΓΡ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
1 ΠΡΕΖΑ ΖΑΧΑΡΗ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
ΒΑΖΩ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΓΙΑ 5 ΩΡΕΣ(ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ).ΑΦΟΥ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΖΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΝΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΟΥ.ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΒΑΖΩ ΤΟΝ ΚΙΜΑ,ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ,ΤΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ,ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ,ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ,ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ,ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΩ.ΑΝ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΦΙΧΤΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΑΣΩ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΦΡΙΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ(ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΟΥ).
ΠΛΑΘΩ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΖΩ.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΣΑ
ΨΙΛΟΚΟΒΩ ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ,ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΤΖΑΝΑ(ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΚΥΒΑΚΙΑ).ΤΑ ΣΩΤΑΡΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ,ΤΟ ΑΛΑΤΙ,ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ , ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΟΥ.

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

350 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
500 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
6 ΑΒΓΑ
200 ΓΡ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΠΟΥΔΡΑ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
400 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
200 ΓΡ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
4 ΛΕΜΟΝΙΑ ΑΚΕΡΩΤΑ

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΝΕΡΟ(ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ).ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΛΓΟ,ΤΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΟΥΜΕ(ΟΛΟΚΛΗΡΑ).ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΝΗ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ,ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ,ΤΟ ΓΑΛΑ,ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ,ΤΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙΑ,ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΔΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΑ.ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΗ  ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 160 ΓΙΑ 1 ΩΡΑ.
ΑΦΟΥ ΞΕΦΟΥΡΝΙΣΟΥΜΕ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ. 

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝΟ

500 ΓΡ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
500 ΓΡ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟΝΟ
5 ΛΕΜΟΝΙΑ
12 ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
12 ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΟΝ  ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ
2 Κ.Σ. ΚΑΠΑΡΗ
 15 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΦΡΕΣΚΟ
ΡΙΓΑΝΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
100 ΓΡ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ.

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΟΥΝ. ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΕΤΕΣ ΦΡΕΣΚΟΥ ΤΟΝΟΥ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΩΝ,ΚΑΙ 4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ2 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΦΕΤΑ ΤΟΥ ΤΟΝΟΥ.ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΙΑΣΤΕΣ  ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ,ΤΗΝ ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΡΙΝΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΟΝΟ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ,ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ,ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ.
ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΙΑΤΟ,ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ.


COOKIES ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

100 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
200 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΑΒΓΟ
2 Κ.Σ. ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
450 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
50 ΓΡ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΦΡΕΣΚΟ
100 ΓΡ ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΦΙΧΤΗ ΖΥΜΗ.ΑΝ Η ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΗ(ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ) ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΚΟΜΑ.ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ.(ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ).ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ.ΘΑ ΑΠΛΩΣΟΥΝ ΕΛΑΦΡΑ.
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕΡΕΝΤΑΣ

300 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
300 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
6 ΑΒΓΑ
300 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
150 ΓΡ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
50 ΓΡ ΚΑΚΑΟ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
100 ΓΡ ΓΑΛΑ
200 ΓΡ ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΞΥΣΜΑ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
200 ΓΡ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΑΝΑΛΑΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ

ΜΕΡΕΝΤΑ

ΓΛΑΣΣΟ
200 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
150 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ


ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ.
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ,ΤΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ.ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ,ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ.ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ,ΤΙΣ ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ  ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΑΨΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ.ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ.ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ,ΚΟΛΛΑΜΕ ΑΝΑ 2.ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.
ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ ΜΕ 1 ΜΠΑΛΑ ΠΑΓΩΤΟ ΚΡΕΜΑ.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14