Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΡΥΔΟΤΟΥΡΤΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ

πατισερη

500 γρ γάλα
125 γρ ζάχαρη
1 αβγό
100 γρ αλευρι
1 βανίλια
1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο


σως σοκολάτας
200 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ κουβερτούρα
1 σφηνάκι κονιακ

βάση για την κατυδότουρτα

1 φλυτζανι του τσαγιού ζάχαρη
2 1/2 φλυτζάνια τσαγιου αλεύρι τύπου φαρίνα
2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού καρύδια
1 σφηνάκι κονιάκ'
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
1 βιτάμ250 γρ
2 αβγά
1 κ.γ. αμμωνία

σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 1/2 ποτήρια νερό


βάζουμε το σιρόπι να βράσει και το κλείνουμε αμεσως μόλις αρχίσει να κάνει φούσκες

για τη βάση
χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μαζί,προσθέτουμε τα αβγά,την αμμωνια διαλυμενη μέσα στο κονιακ,το γάλα,το αλευρι κοσκινισμένο και τέλος τα καρύδια σπασμένα.τοποθετούμε το μίγμα μας σε ταψί κουζίνας βουτυρωμένο και αλευρωμένο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 για 45-50 λεπτά.Μόλις ξεφουρνίσουμε ζεματίζουμε αμέσως με ζεστά και τα δύο.

για τη σοκολάτα
βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και στη συνέχεια τη ρίχνουμε πάνω απο την κουβερτούρα που έχουμε σπάσει σε μικρά κομμάτια.ανακατεύουμε γρήγορα με σύρμα και προσθέτουμε και το κονιάκ.

για την πατισερί
βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να βράσουν και να διαλυθεί η ζάχαρη,προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο,ανακατευουμε συνεχώς και μόλις αρχισει να ξεκολάει κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθετουμε τα αβγά με πολύ προσοχη και συνεχές ανακάτεμα.Στο τέλος προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο για να γιαλύσει η κρέμα μας.

παίρνουμε το ποτύρι μας,βάζουμε απο κάτω την κρέμα,συνεχίζουμε με τη βάση μας και ολοκληρώνουμε με σως σοκολάτας και φιλέ αμυγδάλου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14