Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

50 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙΑ
1 ΚΛΑΔΙ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ
2 ΚΙΛΑ ΖΑΧΑΡΗ
10 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
500 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
3 Κ.Γ. ΞΙΝΟ
1 ΛΕΜΟΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
4 ΛΕΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ






ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ.ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ 1 Κ.Γ. ΞΙΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΖΕΜΑΤΙΖΟΥΜΕ.ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ .ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ 1 Κ.Γ. ΞΙΝΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΩΡΕΣ.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ,ΜΟΛΙΣ ΔΕΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΕΝΑ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΝΕΡΟ,ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΚΟΜΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ Ν ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΕΝΕΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΕΝΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗ ΓΛΥΚΟΖΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ,ΚΑΙ ΒΡΑΖΩ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ.
ΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΣΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ(ΑΠΟ ΤΑ ΥΓΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙΑ),ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ.
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ Η ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14