Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΖΥΜΗ
500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
3 ΑΒΓΑ
2 ΚΡΟΚΟΙ ΑΒΓΩΝ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ

ΓΕΜΙΣΗ
1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
100 ΓΡ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
2 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
1 ΠΡΑΣΟ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΡΕΣΚΟ
2 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΖΑΧΑΡΗ
 4 Κ.Σ. ΚΟΝΚΑΝΣΕ
1 Κ.Σ. ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΜΠΕΣΑΜΕΛ
3 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΡΕΣΚΟ
3 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ
500 ΜΛ ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
250 ΓΡ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
100 ΓΡ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
3 ΑΒΓΑ

ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΟΥΝΑΛΑΚΙ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΜΕ ΚΥΚΛΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΕ ΥΓΡΗ ΠΕΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΩΡΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΨΙΛΟΚΟΒΩ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΤΑΡΩ,ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΙΣ ΣΑΛΤΣΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ,ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ,ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΛΙΩΝΩ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟ ΓΑΛΑ,ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΒΟΛΙΑΣΕΙ.ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ-ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ.
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ Η ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ.ΑΝ ΧΡΕΙΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ 2 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΚΑΛΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΠΙΡΕΞ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗ ΜΙΣΗ ΜΟΥ ΓΕΜΙΣΗ,ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ,ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΡΩΣΗ ΑΠΟ ΛΑΖΑΝΙΑ.ΠΕΡΙΧΥΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΒΑΖΩ ΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΜΟΥ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14