Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΜΑΜΑ ΑΝΝΑ.ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ  ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ,ΔΕΝ ΛΑΣΠΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΗΜΑ.

2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΛΑΔΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΜΠΥΡΑ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΠΛΕ ΑΛΑΤΙΝΗ
4 Κ.Σ. ΚΟΝΙΑΚ
4 Κ.Σ. ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΑ
1 Κ.Γ. ΓΑΡΥΦΑΛΟ
1 Κ.Γ. ΣΟΔΑ


ΣΙΡΟΠΙ

4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΜΕΛΙ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ


ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΔΑ ΣΤΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ.ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ. ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ,ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ,ΚΑΙ ΤΡΥΠΑΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΡΟΥΝΙ.ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΖΕΜΑΤΙΖΩ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΑΥΤΟ ΕΞΑΡΤΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ.
ΒΑΖΩ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΦΟΥ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΟΥΣΚΑΛΕΣ.ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΣΜΟΥ ΞΑΦΡΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΝΔΕΧΩΜΕΝΟΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ.
ΣΙΡΟΠΙΑΖΩ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΛΙΑΡΑ.ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΩΝΑ ΣΕ ΒΑΘΥ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΑ.ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΓΥΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ,ΝΑ ΡΟΥΦΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.ΑΝ ΘΕΛΩ ΠΡΙΝ ΤΑ ΣΕΡΒΙΡΩ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14