Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Σάββατο 26 Μαΐου 2012


Κέικ καρότο

Συστατικά

2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως

2 κ. σ .baking powder

1/2 κ. σ.αλεύρι μπλε

2 κ.σ.κανέλα

3 μεγάλα αυγά

1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή

3/4 του φλιτζανιού μαργαρίνη

 1 βανίλια(ή δύο βανιλίνες)

6 μέτρια καρότα  καρότα τριμμένα

1/4 του φλιτζανιού άγλυκες νιφάδες καρύδας

1/2 φλιτζάνι καρύδια

50 γρ σταφίδες

100 γρ χυμό πορτοκάλι



 Για το γλάσο 350 γρ τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1 βανίλια



Προθέρμανε το φούρνο στους 200 °C. Βουτύρωσε ένα στρογγυλό ταψί 40 cμ

Σε ένα μέτριο μπόλ πρόσθεσε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, την κανέλα στη συνέχεια τα αυγά, τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, τη βανίλια και το χυμό πορτοκάλι και ανακάτεψε με ένα σύρμα ή στο Mixer.πρόσθεσε τα καρότα και την καρύδα και ανακάτεψε με μια σπάτουλα για να μην τα πολτοποιήσεις. Τέλος, βάλε τα καρύδια.Ρίξε το μείγμα στο ταψί και άπλωσέ το ομοιόμορφαΨήσε το κέικ για περίπου 40 με 45 λεπτά. Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμο, αν πιέζοντας ελαφρά στην επιφάνεια αυτή επιστρέφει. Άσε να κρυώσει καλά.Για το γλάσο: Χτύπα το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη και την βανίλια στο mixer μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμααπλωσε το γλάσο πάνω από το κέικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14