Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Τρίτη 29 Μαΐου 2012


ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ





1 ματσάκι σπαράγγια άγρια

 4 καρότα

 1 ματσάκι φρ. κρεμμυδάκια

100 γρ. αρακά

4 φετες προσούτο

1 πακέτο  λιγκουίνι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

 4 κ. σούπας ξηρό λευκό κρασί

2 κ.σ. δυόσμο

1 κ.σ. μαϊντανό

2 κ.σ.βασιλικό

 αλάτι, πιπέρι

 παρμεζάνα





Αφαιρείτε και πετάτε το σκληρό μέρος από τα σπαράγγια. Κρατάτε τις κορυφές .Κόβετε τα καρότα σε κυβάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.Ψιλοκόβετε και το προσούτο και το τηγανίζουμε για λίγο στο ελαιόλαδο.Βγαζουμε για να στραγγίσει σε χαρτί κουζίνας και κρατάμε το λαδι(θα το βάλουμε στα μακαρόνια)Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνετε τα καρότα, τον αρακά και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Προσθέστε τα σπαράγγια 3 λεπτά πρίν το τέλος. Εν το μεταξύ βράζετε τα λιγκουίνι.Στραγγίζετε τα λαχανικά και τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέστε το ελαιόλαδο(που τηγανίσαμε το προσούτο), το κρασί, αλάτι, πιπέριΡίχνουμε μέσα και τα μακαρόνια και τα τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό όλα μαζί.Προσθέστε τα μυρωδικά και το προσούτο και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε με την φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14